На пресконференция преди откриването на Photokina 2018, Leica Camera AG,

...
 На пресконференция преди откриването на Photokina 2018, Leica Camera AG,
Коментари Харесай

Leica, Panasonic и Sigma сключиха историческо партньорство

 На конференция преди откриването на Photokina 2018, Leica Camera AG, Panasonic и Sigma оповестиха началото на стратегическо партньорство. „ L-Mount Alliance “ е изцяло нова форма на съдействие, което ще бъде извънредно потребно за клиентите на трите компании
Сътрудничеството разрешава на Panasonic и Sigma да употребяват систематичния стандарт L-Mount на Leica при свои лични разработки, и да оферират както фотоапарати, по този начин и обективи, употребяващи този байонет. Като взаимно начинание на трите компании, партньорството ще ускори повече от всеки път смисъла на технологията L-Mount в света на фотографията.



Благодарение на потреблението на голям брой сменяеми съставни елементи, систематичните фотоапарати са извънредно гъвкави и могат да бъдат конфигурирани самостоятелно за необятен набор от фотографски потребности. Тук байонетът е най-важният монтажен детайл, защото обективът има основно значение за параметрите и качеството на изображенията, и за крайните резултати като цяло. Благодарение на стратегическото партньорство сред Leica, Panasonic и Sigma, потребителите ще получат достъп до доста по-широк набор от фотоапарати и обективи, без да се постанова да се лимитират до избрана марка, защото и трите марки ще употребяват един и същи общоприет байонет.
Д-р Андреас Кауфман, ръководител на Надзорния съвет на Leica Camera AG и основен акционер:
„ За фотографите опцията за избор от необятна гама обективи за техните фотографски системи е извънредно значима. В изискванията на мощно развиващия се пазар, изключително на безогледални фотоапарати, потребителите търсят все по-голямо многообразие от артикули, с цел да покрият необятен набор от разнообразни фотографски потребности. Ето за какво взехме решение да работим дружно с изтъкнати сътрудници в областта на фотографията, като неотложен отговор на тези потребности. Нашето дългогодишно съдействие с Panasonic е учредено на взаимно доверие, а опитът на компанията в региона на електрониката е неоспорим. Sigma също е авторитетна компания, която се утвърди, изключително в региона на оптиката и производството на обективи, и е в положение да добави съвършено съществуващото портфолио от L-Mount артикули. Убедени сме, че дружно с нашите сътрудници можем да осъществяваме съвместен и резистентен напредък на всички наши артикули. “


Г-н Тецуро Хомма, основен изпълнителен шеф на Panasonic Corporation:
„ Panasonic постоянно е фокусирана към революцията в областта на фотографията, с цел да направи живота на фотолюбителите по-лесен, по-приятен и по-интересен. Нашето дългогодишно партньорство с Leica докара до появяването на пазара на голям брой висококачествени цифрови фотоапарати, сплотяващи изключителните оптични технологии на Leica с цифровите технологии на Panasonic. Сътрудничеството ни разреши да ускорим създаването на отлични цифрови фотоапарати, а партньорството с Leica и Sigma в границите на L-Mount Alliance е превъзходен образец за това развиване. Това е съюз на мощни играчи, който ще докара до фундаментални промени в бъдещето на фотографската промишленост. Ние постоянно сме били движеща мощ, която вкарва нововъведения в промишлеността под мотото „ Променяме фотографията “, отговаряйки на високите условия на експертите. Партньорството ни с Leica и Sigma ще сътвори спомагателни бизнес благоприятни условия, само че по-важното е, че ще усили насладата от фотографията за нашите клиенти. “
Г-н Казуто Ямаки, основен изпълнителен шеф на SIGMA:
„ Тъй като фотоапаратите станаха цифрови и безогледални, условията на потребителите, както и системите, въведени от всеки производител, са извънредно разнородни. В момента потребителите разполагат с голям избор, само че от позиция на разширяемост и благоприятни условия, към момента няма система, която в действителност да дава отговор на техните потребности. SIGMA се причислява към този алианс, с цел да взе участие в развиването на безогледалните фотоапарати и популяризирането на преимуществата на стандартизираната монтажна система. Тъй като SIGMA се стреми да създава високопрецизни, висококачествени и новаторски артикули, този алианс ще увеличи равнището на комплектност и разширяемост на нашите фотографски системи, и ще обезпечи по-големи преимущества за потребителите. Leica е изключителна компания, която способства за развиването на фотографската просвета повече от 100 години, а Panasonic е водеща компания, която създава високоефективни и надеждни технологии в разнообразни области. Заедно с неповторимите, висококачествени артикули на SIGMA, L-Mount ще се трансформира в извънредно привлекателна система за потребителите. “


Какво е L-Mount?
L-Mount е създадена от Leica Camera, с цел да даде на клиентите си благонадежден, еластичен, здрав и акуратен байонет, който задоволява и най-взискателните фотографски потребности. След представянето му през 2014 година с фотоапарата Leica T, развиването на L-Mount бе продължено от Leica, както и от стратегическите сътрудници, което докара до основаването на доста усъвършенствана, качествено нова и високоефективна технология.

За да бъде обезпечено оптимално многообразие и съгласуемост на продуктите, беше определен диаметър 51.6 милиметра, който направи L-Mount подобаващ освен за пълнокадровите фотоапарати, а също и за фотоапаратите с APS-C матрици. Късата монтажна система от единствено 20 милиметра разрешава понижаване на дистанцията сред обектива и матрицата, а това на собствен ред дава опция за реализиране на доста по-компактна структура – което е изключително потребно при разработките в региона на широкоъгълната оптика.

За да се обезпечи резистентност даже при най-екстремните условия и да се подсигурява оптималната надеждност в продължение на дългогодишна интензивна приложимост, байонетите на фотоапаратите се създават от устойчива на изхабяване неръждаема стомана и имат четири монтажни сегмента, които предотвратяват разбъркването и обезпечават извънредно несъмнено и точно позициониране на прикачения обектив. Стандартизираната контактна лента L-Mount обезпечава безпроблемна връзка сред електрониката на обектива и фотоапарата – в това число дава опция за инсталиране на бъдещи актуализации на фърмуера за внедряване на софтуерния прогрес и добиване на цялостния капацитет на обектива.

Байонетът се употребява сега при пълнокадровите фотографски системи Leica SL и фотоапаратите Leica CL, TL2 и TL APS-C. Всички обективи, предопределени за разнообразни модели, могат да се употребяват от всички фотоапарати, без адаптери и без каквито и да е функционални ограничавания – това демонстрира единствено едно от многочислените преимущества, които общият байонет обезпечава на потребителите. В близко бъдеще освен Leica Camera AG, само че и Panasonic и Sigma ще разгласят още артикули, които употребяват общия стандарт.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР